kop hoognb

Het stemmetje in mijn hoofd.

Of zijn het de stemmetjes in mijn hoofd. Ik geloof dat iedereen dat wel kent.
Een stemmetje in je hoofd die jou verteld dat je iets niet moet doen, of net wel. Of het blijft een heen en weer gaan van de in dit geval 2 stemmetjes waarom je iets dan wel of niet moet doen.

Wat ik merk bij mijzelf is dat ze soms enorm aanwezig zijn en een andere dag is het een stuk rustiger. En hoe kan dat dan.
Ik heb zelfs soms het idee alsof het iets collectiefs is, waar op dat moment meer mensen last van hebben,misschien wel door de onrust in de wereld. Ik heb zelfs het idee dat als de zon schijnt dat het dan sowieso rustiger is, behalve dan als we in een hittegolf zitten die net iets te lang duurt.

Ja natuurlijk spelen persoonlijke gebeurtenissen een zeer grote rol. En natuurlijk hoe ga je zelf met al die gedachtes om.

En dan is er nog zoiets als gisteren en morgen, gaan je gedachtes naar wat er gisteren allemaal geweest is, of wat je denkt dat er morgen op je pad komt. De monkey mind zoals het door Henry Marshall wordt omschreven bij het mantra zingen, de gedachtes springen van hot naar haar. Eckart Tolle kon het ook mooi omschrijven, ooit heb ik het in een filmpje gezien echt super. Gisteren was er dit gebeurt en dat en zus en zo en de volgende keer ga ik dit zeggen en dat doen. Stop waar ben je NU, waar zit je op waar kijk je naar wat voel je of neem je nu nog verder gewaar.
Stap eens even uit al die verhalen. Ja maar ik moet dit nog wil dat nog. Stop, en registreer waar je adem zit.
En zo zijn er nog veel meer methodes om uit je denken te komen in het NU.

Ja ik ben ook een denker, ik vind het super leuk om gebeurtenissen te analyseren en beschouwen, dus laat ik mijn denkgeest soms ook heerlijk zijn gang gaan. En ja ook ik ben me soms helemaal niet bewust van wat ik bijvoorbeeld de laatste 5 minuten allemaal gedacht had.
Daarbij wetend dat het denken enorm veel invloed heeft op mijn gevoelswereld. 
Probeer het maar uit, denk aan iets wat je heel erg leuk en mooi vind, bijvoorbeeld een mooie rode roos, voel wat het met je doet.
Dat het de andere kant op ook zo werkt proberen we even niet uit.
Jij hebt de macht om je denken richting te geven, ja zo voelt dat soms niet zo, maar dat heb je wel.
Als je jezelf bewust bent van een onprettige gedachte, bedank hem dan en zeg dan ik kies voor een andere gedachte.
Dit iedere keer weer opnieuw.

Het is als op een paard met wagen zitten, de teugels stevig doch flexibel in de handen en leiden, men je paard (je emoties en gedachtes)
Dit is innerlijk werk.
Ik bedoel kijk je gedachtes en gevoelens aan, accepteer en omarm ze liefdevol en neem ze zachtjes bij de hand en vertel ze waar jij heen gaat.

Alles is goed in mijn wereld (Louise Hay) 

Ik wens jullie veel rust en vrede in het hoofd.
Lieve groetjes Nicole