kop hoognb

Zelf Liefde

Het was weer een interessante week.
Hard gewerkt, belangrijke stappen uitgezet met betrekking tot het schrijven van mijn boek.
Ik wil het echt in de wereld zetten.

En dan word je op een bepaald moment door een vriendin diep van binnen geraakt en vraag je jezelf af wat is dit nou en waar komt het vandaan. Tenminste dat gebeurt wel eens bij mij. Heel bijzonder. Het gebeurde geheel onverwachts. Ik herken het zelf ook, het schijnt zo te zijn dat ik anderen soms ook diep kan raken. Vind ik niet altijd even prettig, maar gebeurt.

Wat er bij mij het meest geraakt was, was de angst het niet goed te doen.
Was natuurlijk even uitzoeken voor mezelf.
Wat ze me vertelde begreep ik heel erg goed en ze had me ook aan het denken gezet.
Het raakte echter een hele diepe weggestopte angst van mij, dat ik het niet goed deed.
Het zorgde ervoor dat ik helemaal blokkeerde, en dan ga je twijfelen, dit wel of niet doen, heel vervelend gevoel.
Zo kan angst zich uitten, als blokkade.
Deze angst was de angel, de oorzaak waarom ik mensen waar ik van houd please, om te vriend te houden om lief gevonden te worden etc. etc.
Ja ik had er al als kind moeite mee als er iemand boos op mij was. En dan ging ik me in allerlei bochten wringen om het toch maar weer ergens recht te trekken. Pff zeer vermoeiend dat kan ik je zeggen, plus je gaat ook nog eens over je eigen grenzen heen.
Dus als ik dat gedrag zat ben, mag ik met de angst aan de slag.

Ik vind het heel erg mooi om bewust met mijn leven, mijn emoties om te gaan.
Er zijn tegenwoordig ook zoveel hulpbronnen om gebruik van te mogen maken.
Wat mij in bovenstaand geval hielp was met behulp van spiegelwerk (Louise Hay) het te aanvaarden en los te laten.

Van mezelf te houden, wat ik ook voel en ervaar.

 

Ik wilde daarom ook een blog over Zelf Liefde schrijven.
Ik heb de laatste jaren gemerkt dat doordat ik meer van mezelf ging houden, zachter voor mezelf werd en tevens zachter voor de mensen om me heen. Ja of duidelijker een grens trekkend tot hier en niet verder. 
De grondlegster Louise Hay heeft er vele boeken over geschreven, meditaties over gemaakt ja en zelfs een film.

Ze zegt als je meer van jezelf houd, kwets je jezelf niet en stop je ook met anderen te kwetsen.

Ik kan je zeggen toen ik net begin 20 was en van een therapeut hoorde dat ik in de spiegel moest kijken en tegen mezelf moest zeggen ik houd van jou, dacht ik ook wel even hoezo, werkt dat echt, raar. In het begin vond ik dat dan ook erg moeilijk en confronterend, want je kijkt altijd eerst naar alles wat er aan je gezicht niet goed is.

Het duurde dan ook even voordat het lukte en dat ik het dan ook nog daadwerkelijk kon voelen. Echter oefening baart kunst.

We zijn er zo goed in om onszelf en anderen te bekritiseren en veroordelen. Het stemmetje in ons hoofd wonderbaarlijk.

Mocht je geïnteresseerd zijn in 21 days to Improved Self-Esteem with mirror work:

https://experience.hayhouseu.com/lovingyourself-course/

Ik wens jullie allemaal veel Zelf Liefde
lieve groetjes Nicole