kop hoognb

Inspirerend, Inspiratiebronnen.

Ik had de titel voor deze blog al bedacht en zoals ik hem dan NU interpreteer is het anders dan op het moment dat ik hem bedacht had, heel bijzonder.
Kom ik later in deze blog nog op terug.

Voor mij tja ik had al iets geschreven wie mijn allereerste inspiratiebron was en ik besef nu, nu ik alles uit aan het schrijven ben dat mijn moeder mijn allereerste inspiratiebron was. Leuk om weer tot dit besef te komen. Maar goed vanuit het lezen van boeken gezien was Shirley Mac Laine dat voor mij toen ik een jaar of 20 was. Haar manier van schrijven, haar kijk op de wereld was voor mij erg inspirerend en interessant. Ik kwam erachter dat een bepaald genre boeken mij wel heel erg aansprak. Ze schreef over haar leven en haar ontmoetingen.
Op dit moment inprireerd Hayhouse me enorm met de online learning van Loving Yourself. 21 days to improved self-esteem with mirror work (spiegel werk). Er komen verschillende sprekers aan bod. Echter de grondlegster van mirror work is Louise Hay, uiteindelijk 90 jaar geworden, haar positieve affirmaties, ook mbt ouder worden, every year gets better, zijn voor mij altijd een enorme bron van inspiratie geweest.

Maar goed er zijn zoveel inspiratiebronnen om ons heen, er zijn zoveel onderliggende "boodschappen" te ontdekken.
Zoals gisterenavond, toen was ik bij een afstudeeroptreden.
We hadden oordopjes mee want de muziek zou erg hard staan. En inderdaad heel mijn borstkast bewoog mee op de bas van de muziek. Voor mij was het te hard. 
Wat ik echter ontdekte was als ik mijn vingers op mijn oordopjes(speciaal voor muziek) hield hoorde ik andere interessante klanken duidelijker, het was net of er een verhaal verteld werd. Ik werd er erg enthousiast van. Ook het enthousiaste performen, inspirerend vanuit het diepst van zijn ziel gebracht.

Wat ik ook zag dat iemand voor de een enorm inspirerend kan zijn en dat het voor een ander anders is. Dit soort dingen vind ik altijd mooi en interessant.

Wie of wat raakt jou positief, in jou ziel in jou zijn?

 

Even terug naar mijn interpretatie nu van de titel, ik had hem bedacht mbt mensen als inspiratie(bron).
Nu bedacht ik me echter dat het leven zelf ook een inspiratiebron kan zijn of de natuur, ja zelfs materiële dingen.

Vanmorgen kwam ik na een week de krokusjes weer tegen, toen leek het lente, Nu stonden ze in de sneeuw en de kou.
Die hards(engels;)
Voor mij een teken van krachtig doorzetten, wat er ook om je heen gebeurt. Het bijzondere was dan ook dat ze zich ook nog lieten zien. Hier zijn wij.
En dit is wat ik nu ook doe met de blog, hier ben ik.
Hello world here I am. Intens dankbaar dat ik hier mag zijn.
En ja ik vind het erg leuk om situaties te analyseren erover na te denken en er voor mijzelf betekenis aan geven.

En dan nu steeds meer stappen aan het zetten om het ook te gaan delen.

Lieve groetjes Nicole